Thursday 2 March 2017

Suha marelica čini čuda za vaše zdravlje: Odlična za kosti, srce, živce, krv… (RECEPT)


Suhe marelice su vrlo ukusne, korisne i zdrave. One se proizvode posebnim postupkom sušenja kroz koje voda iz voća isparava bez oštećenja ili smanjenja prehrambene vrijednosti suhog voća.


Suhe marelice se sastoje od kalcija, kalija, fosfora, vitamina A, željeza i vitamina C i magnezija koji dominira marelicom, smanjuje stres i regulira probavu. Vitamin B s druge strane, jača živce.

Jedna šolja suhe marelice sadrži 158 mikrograma vitamina A, a također sadrži mnoge hranjive tvari koje su vrlo korisne za cjelokupno zdravlje.

Ovo voće je odlično za ljude koji imaju visok holesterol. Kada se jedu trebate biti sigurni da ih žvaćete dobro, jer na taj način ćete potaknuti proces probave.

One štite srce i poboljšavaju krv. Suhe marelice sadrže velike količine kalija, minerala koji je važan za normalno funkcioniranje svih kostiju. Vitamin C olakšava apsorpciju željeza, što je važno za anemične osobe.

Suhe marelice protiv raka – Recept

Sastojci

– 200 grama suhe marelice
– 100 grama suhih šljiva
– 100 grama oraha
– 2 kašike meda

Priprema

Suhe marelice, suhe šljive i orasi trebaju se samljeti a zatim biste trebali dodati med i promiješati sve dobro. Ulijte dobivenu smjesu u zdjelu i spremiti u frižider.

Način konzumiranja:

Trebali bi konzumirati jednu kašiku lijeka prije doručka i još jednu prije spavanja.

Oprez: Nemojte pretjerati njihovu potrošnju, jer to može izazvati proljev. Također, ne smije se davati djeci mlađoj od godinu dana.

No comments:

Post a Comment