Friday 13 January 2017

Pršti VITAMINIMA, a šta tek 100 grama ovog super povrća može uraditi vašem IMUNITETU, nećete ni sami vjerovati!


Koliko često ste dodali cveklu u ishrani? U slučaju da se ne sjećate, morate je početi konzumirati zbog brojnih medicinskih prednosti.
Snižava krvni pritisak
Cvekla je izuzetan izvor nitrata. Pomaže da se prošire arterije i snizi puls. Specijalisti isto tako primjećuju da 500 grama cvekle reguliše cirkulaciju.
Smanjuje “loš” holesterol i sprečava formiranje plaka
Cvekla sadrži rastvorljiva vlakna, flavonoide i betacianin. Betacianin je sastojak koji daje cvekli purpurno-crvene nijanse. To pomaže umanjiti oksidaciju LDL holesterola i ne dopušta da taloženje plaka na zidovima arterija. To osigurava srce od potencijalnih srčanih udara i moždanog udara.
Dobro za trudnice i nerođeno dijete
Još jedna zapanjujuća korist od korijena je u tome što ima folnu kiselinu. Folna kiselina je od ključne važnosti za trudnice i nerođenu djeceu na osnovu toga što je ključni dio za razvoj kičmene moždine nerođenog djeteta.
Izvor: pozivitno.info

No comments:

Post a Comment