Thursday 8 December 2016

7 razloga zašto je vrući napitak od đumbira bolji do čaja

Čaj od đumbira (Foto: Shutterstock) Sastojci:
Grumen svježeg đumbira
1 litra obične vode
Par žličica domaćeg meda
1 limun
Priprema:
Ogulite korijen đumbira i narežite na tanke kriške.
"Vrući napitak od đumbira utoplit će 'hladne' kosti i pomoći vam da se oduprijete prehladama i mnogim drugim boljkama"
Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite da kuhajte ovaj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi.
Nakon toga maknite s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta.
Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite s domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte vrući.

Razlozi zašto biste ga trebali skuhati napitak od đumbira:

1. Osnažuje tijelo i jača imunitet
2. Ubrzava oporavak ako ste bolesni
3. Smiruje mučninu i nervozu u želucu
4. Blagonaklono djeluje na živčani sustav
5. Potiče probavu i rad crijeva, pa smanjuje nadutost
6. Potiče cirkulaciju
7. Utoplit će vas bolje od najdeblje jesenske dekice
 

No comments:

Post a Comment