Thursday, 3 November 2016

Dijeta protiv suvišne kiseline u želucu

Tko ima suviše kiseline u želucu neka ne jede kiselu, oštru, masnu i jako soljenu hranu, goveđe i svinjsko meso, suhomesnate proizvode, konzerve.

Nadalje kuhano kiselo zelje, repu, kiselo voće, sve vrsti sirove salate, papriku, leću, grah, pržen krumpir, svjež kruh, svježe pecivo, debele rezance, tvrde žličnjake. Limunada, jabukovača, kiseli voćni sokovi, začini, crna kava, sladoled, duhan i alkohol zabranjeni su.
Zajutrak: meko kuhano jaje, šalica mlijeka, kriška starog kruha sa maslom, slatka marmelada, svjež domaći sir s vrhnjem. U 10 sati: žitna bijela kava, kriška starog kruha sa maslacem.
Objed: juha od povrća ili krumpira, bijelo meso, teletina, perad, janjetina ili ribe. Prilog krumpir pire, riža, malo kuhanog povrća, mlada korabica, korjenasto povrće, bundeva, mlada salata kuhana: mahune, cvjetača; omlet, puding, štruce, kukuruzni pečenjaci, kukuruzni žganci. Piće: voda ili čaj.
Večera: svježi sir, kriška bijelog suhog kruha i šalica mlijeka.


No comments:

Post a Comment