Sunday 16 October 2016

Pomoć pri upali živaca

Poznato je da pri upali živaca pomaže vruća voda. Bol popusti ako neprekidno stavljamo vruće obloge. Još su bolji vrući biljni oblozi.
Na bolno mjesto stavimo vrećice od skuhanog bilja koje tako bolje djeluje. Djelotvorni su također i oblozi s ugrijanim kantarionovim uljem, u kojem namočimo vunenu krpu i obložimo bolno mjesto. Djelovanje je još bolje ako kantarionovo ulje pomiješamo s ilovačom, a na oblog stavimo još termofor ili bocu s vrućom vodom da toplota drži što duže.
Dobrom se pokazala i stara, malo neugodna metoda: krpu ili vatu namočimo u petroleju i stavimo na bolno mjesto, što na leđima, rukama ili nogama nije teško učiniti; zatim obložimo bolno mjesto još i vatom. Liječenje je korisno, jeftino, ali ne miriše lijepo. Oblog ostavimo na bolnom mjestu tako dugo dok se koža lijepo ugrije i porumeni. Ako petrolej djeluje predugo, postoji opasnost od opeklina, s mjehurima.

Naše liječenje ne smije ići tako daleko. Jednako se može postići i benzinom, a pomaže i protiv bolova u križima (lumbago).

Jednako tako pomaže mravlja kiselina i protiv upale živaca i protiv ishijasa (išijasa). Tko zna za mravinjak u šumi, neka u njega stavi oboljelu ruku ili nogu i pusti da je mravi dobro obrade. Zatim ručnikom odstrani mrave, a blagotvorni učinak takve prirodne injekcije mravlje kiseline ostane. Kome je to jedanput pomoglo, rado će i drugi puta učiniti. Ako su nekome mravi neugodni, može sebi pomoći i s mravljim alkoholom, ili da mu homeopatski liječnik daje injekcije mravlje kiseline.

Većina upala živaca može se na taj način izliječiti. Pojedinačne načine liječenja možemo kombinirati, osobito ako se radi o tvrdokornim slučajevima koji zahtijevaju duže strpljenje nego što bismo željeli.

Istodobno s liječenjem nužno je čišćenje organizma od otrova. U proljeće moramo držati kure s gorkim biljkama, a zatim post s voćnim sokovima. Tako se krv i tijelo dobro pročiste. Moramo također podsticati rad bubrega, crijeva i kože da bi tijelo moglo izlučivati što više otrova. Poslije kure s voćnim sokovima nužna je prikladna hrana da se ne bi u organizmu ponovno skupile otrovne tvari.


No comments:

Post a Comment