Ovaj prirodni lijek se od davnina koristi kako u našim krajevima, tako i širom Evrope, za koji mnogi kažu da liječi skoro sve bolesti. Zašto je on baš tako dobar i kako se koristi pročitajte u ostatku teksta.
Recept se uglavnom bazira na borovnicama i bobicama smreke, koje se kasnije miješaju sa vinom ili rakijom, tako da tu novu smjesu možemo smatrati nekom vrstom vina.
Primjenjuje se kod svih kardiovaskularnih problema, bilo da je to slaba cirkulacija, loša krvna slika, glavobolja a čak neki kažu da pomaže i kod lošeg pamćenja.
Dobro je poznato da je dobra cirkulacija i probava svakako jedan od preduslova zdravlja čovjeka, a ovo vino će nam to i donijeti.
Recept:
0.5 kg borovnica
0.5 kg bobica smreke (mogući nazivi za smreku su: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja)
1 l dobrog crnog vina
0.5l jake domaće rakije
3 kašike meda
3 kašike šećera
Priprema:
Boobice smreke i borovnica je potrebno oprati. Zatim to stavite u zdjelu i prelijte sa vinom, te ostavite da stoji 48 sati u frižideru. Nakon toga ćete dodati rakiju, med i šećer te ostaviti 7 dana. Naravno, sve dobro promiješati.
Primjena:
Koristiti 4 supene kašike ujutro i naveče. Pije se 3 dana pa nakon toga 2 dana odmara. Ako prva doza ne pomogne, napraviti novu i koristiti sve dok se stanje organizma ne popravi.
IZVORlijekizprirode.com
0.5 kg borovnica
0.5 kg bobica smreke (mogući nazivi za smreku su: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja)
1 l dobrog crnog vina
0.5l jake domaće rakije
3 kašike meda
3 kašike šećera
Priprema:
Boobice smreke i borovnica je potrebno oprati. Zatim to stavite u zdjelu i prelijte sa vinom, te ostavite da stoji 48 sati u frižideru. Nakon toga ćete dodati rakiju, med i šećer te ostaviti 7 dana. Naravno, sve dobro promiješati.
Primjena:
Koristiti 4 supene kašike ujutro i naveče. Pije se 3 dana pa nakon toga 2 dana odmara. Ako prva doza ne pomogne, napraviti novu i koristiti sve dok se stanje organizma ne popravi.
IZVORlijekizprirode.com
No comments:
Post a Comment