Kako napraviti bombone za kašalj? Prirodni lijek protiv prehlade i gripa koji će vam pomoći da umirite grlo a zatim i da ga izliječite.
Niko ne voli da bude bolestan. Mi ćemo vam obezbijediti brzo i jednostavno rješenje koje će vas osloboditi glavobolja i kašlja. Lako ga je napraviti i ukusno je.
Trebaće vam:
1) Šećer
2) Voda
3) Limun
4) Med
5) Đumbir
6) Karanfilić
7) Šećer u prahu
Postupak:
Izmjerite punu šolju šećera i jednu šolju vode. Stavite u šerpu
Dodajte pola limunovog soka i kašiku meda
Stavite na šporet i promješajte dok bude kuhalo, a zatim smanjite temperaturu i tako mješajte 15-20 minuta redovno
Smjesa treba da bude gusta i tamna, sirupasta. Sačekajte da se ohladi na par minuta. Na pleh stavite papir za pečenje, a zatim kašikom napravite bombone.
Ako više preferirate, možete koristiti i tubu od papira za pečenje, ali u ovom slučaju je sigurnije koristiti se kašikom jer je sirup vreo. Poslije 20 minuta, kada se ohlade, prospite šećer u prahu preko njih. To će pomoći da se ne lijepe jedno za drugo. Sada imate prirodne bombone. Ukusne su i pomažu.
Možete ih staviti i u šolju sa vrućom vodom. Ostavite da se istope, promješajte i popijte
IZVORwww.fokuzz.com
4) Med
5) Đumbir
6) Karanfilić
7) Šećer u prahu
Postupak:
Izmjerite punu šolju šećera i jednu šolju vode. Stavite u šerpu
Dodajte pola limunovog soka i kašiku meda
Stavite na šporet i promješajte dok bude kuhalo, a zatim smanjite temperaturu i tako mješajte 15-20 minuta redovno
Smjesa treba da bude gusta i tamna, sirupasta. Sačekajte da se ohladi na par minuta. Na pleh stavite papir za pečenje, a zatim kašikom napravite bombone.
Ako više preferirate, možete koristiti i tubu od papira za pečenje, ali u ovom slučaju je sigurnije koristiti se kašikom jer je sirup vreo. Poslije 20 minuta, kada se ohlade, prospite šećer u prahu preko njih. To će pomoći da se ne lijepe jedno za drugo. Sada imate prirodne bombone. Ukusne su i pomažu.
Možete ih staviti i u šolju sa vrućom vodom. Ostavite da se istope, promješajte i popijte
IZVORwww.fokuzz.com
No comments:
Post a Comment