Ovaj lijek ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan je lijek protiv gljivice candide.
Prema narodnim pričama, mnogima je pomogao u izlječenju raznih virusnih, parazitskih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.
Recept
Sastojci:
– 700 ml svježeg jabukovog sirćeta
– četvrtina šoljice usitnjenog bijelog luka
– četvrtina šoljice usitnjenog crnog luka
– 2 sveže ljute paprike
– četvrtina šoljice rendanog đumbira
– 2 kašičice rendanog Hrena
– 2 kašičice kurkume u prahu ili 2 komada korijena kurkume
Priprema:
U većoj posudi pomješajte sve sastojke osim sirćeta pa ih prebacite u staklenu teglu. Pazite da se dvIJe trećine tegle sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabukovim sirćetom. Teglu potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i sirće izmješaju. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dvije nedelje, nekoliko puta dnevno promućkajte teglu pa nakon dve nedelje pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to uradite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.
Primjena:
Pojedite jednu kašiku pripravka svaki dan kako biste pobjedili loše bakterije u telu i ojačali imunitet.Postepeno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrebite jednu šoljicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu kašiku pet do šest puta u toku dana.
IZVORkucnilekar.com
U većoj posudi pomješajte sve sastojke osim sirćeta pa ih prebacite u staklenu teglu. Pazite da se dvIJe trećine tegle sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabukovim sirćetom. Teglu potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i sirće izmješaju. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dvije nedelje, nekoliko puta dnevno promućkajte teglu pa nakon dve nedelje pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to uradite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.
Primjena:
Pojedite jednu kašiku pripravka svaki dan kako biste pobjedili loše bakterije u telu i ojačali imunitet.Postepeno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrebite jednu šoljicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu kašiku pet do šest puta u toku dana.
IZVORkucnilekar.com
No comments:
Post a Comment