Monday 16 January 2017

JOŠ NIJE KASNO! 9 namirnica koje će ubrzati metabolizam i pomoći da izgubite višak kilograma

Možda još nije kasno da se dovedete u red prije nego se razgolitite na nekoj plaži, pogotovo ako ste u generalno dobroj formi.

Naime, ovih 9 namirnica ubrzat će vaš metabolizam i pomoći vam da do godišnjeg izgubite još te dvije kile viška, piše Today:
1. Grejp
Prepun je vitamina C i ubrzava gubitak kilograma. Štoviše, neke studije pokazuju da su neki ljudi koji su svakodnevno pili sok od grejpa, uspjeli izgubiti nekoliko kilograma čak i ako su nastavili jesti kao i da tada.
2. Orašasti plodovi
Orašasti plodovi odlični su ako se žalite riješiti masnih naslaga oko trbuha. Šaka oraha ili badema će vas zasititi i istovremeno napuniti energijom. Možete ih kombinirati s jogurtom ili dodati malo cimeta.
3. Prašak od čilija
Kapsaicin, antioksidans koji se nalazi u čiliju, suzbija apetit i ubrzava metabolizam. Posipajte malo po jajima za doručak, salati ili pečenom mesu.
4. Celer
Celer ima jako malo kalorija, ali zato puno vlakana i vode. Žvakanje celera otpušta probavne enzime u ubrzava probavne procese, a da biste ga probavili potrošit ćete gotovo jednako toliko energije koliko ste unijeli jedući ga.
5. Voda
Ovo je jednostavno i svima poznato, pa ipak svi zaboravljamo tijekom dana popiti dovoljnu količinu vode. Posebno tijekom ljetnih vrućina, potrebno je imati uvijek bocu vode sa sobom.
6. Kokos
Kokos ubrzava sagorijevanje masti, povećava energiju i izdržljivost.
7. Zeleni čaj
Iako crni čaj, oolong i zeleni čaj zapravo dolaze od iste biljke, zeleni se čaj priprema na drugačiji način. On je zbog toga bogatiji antioksidansima koji potpiču rad metabolizma.
8. Losos
Ova masna riba puna je Omega 3 masnih kiselina koja pomaže u regulaciji leptina, prirodnog hormona koji regulira metabolizam.
9. Svinjetina
Možda zvuči čudno, ali proteini iz svinjskog mesa pomoći će vam u izgradnji mišića. A što je mišićna masa veća to je veća i potrošnja energije i sagorijevanje kalorija. Dakako, meso koje odaberete ne smije biti previše masno.

No comments:

Post a Comment