Sunday 8 January 2017

Ako vam se čini da zaboravljate i da slabo pamtite, ovaj tekst MORATE pročitati


Ukoliko ste i vi od onih žena koje često vode ljubav, niste ni svesne da ste na putu da postanete genije
Ako je suditi po rezultatima nove studije koju je sproveo tim sa Univerziteta McGill u Kanadi, žene koje češće imaju seksualne odnose imaju bolje pamćenje, zapravo lakše pamte apstraktne reči i u velikoj meri su oslobođene stresa.
Vodite ljubav jedino sa onim koga volite! Ovo savetuju Francuzi, a evo šta kažu iz još 12 zemalja
Muškarci se lože na glupače, ali to im je velika greška!
Istraživanje o tome kako koitus utiče na ženski mozak došlo je do zaključka kako žene koje češće upražnjavaju seks bolje i lakše pamte apstraktne reči.
Kanađani su pronašli vezu između seksa i rasta nervnog tkiva u hipokampusu, delu mozga odgovornom za kontrolu emocija, nervnog sistema i memorije ili pamćenja, piše Independent
U istraživanju su učestvovale žene mlađe od 30 godina kojima su prikazane fotografije lica i apstraktnih reči, kao i upitnik o učestalosti seksualnih odnosa.
Međutim, iako su rezultati pokazali kako žene koje često praktikuju seks bolje pamte apstraktne reči, učestalost seksualnih odnosa nije imala uticaja na pamćenje lica.
Povezanost sa pamćenjem može biti rezultat činjenice kako je seks vrsta vežbe i kako pomaže pri oslobađanju od stresa i depresije, a samim tim i ima pozitivne efekte na pamćenje.
Pokušajte da rešite ovaj test pre i posle seksa.

No comments:

Post a Comment