Wednesday 7 December 2016

Upute za poboljšanje teka

Za poboljšanje teka navodimo tri recepture, od kojih su dvije za odraslu djecu i starije ljude, a jedna je za djecu u dobi do 6 godina.
Prva receptura za odraslu djecu i starije ljude: uzeti po 20 g pelina, listova pitome nane, ive trave i stabljike dubčaca. Trave jako usitniti i smiješati. U posudu staviti 1 jušnu žlicu mješavine i preliti sa pola litre proključale vode, poklopiti i pustiti da se ohladi. Hladan čaj procijediti i piti 8 puta dnevno po pola decilitra —sveukupno popiti 4 dcl čaja. Uputu primjenjivati 15 dana.
Druga receptura za odraslu djecu i starije ljude: uzeti po 20 g cvjetova kunice, listova divlje nane, korijena omana i listova kadulje. Trave usitniti i smiješati. U posudu staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava i preliti je sa pola litre proključale vode, poklopiti i pustiti da se ohladi. Hladan čaj procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl pola sata prije objeda. Čaju se može dodati malo svježeg limunovog soka.
Receptura za djecu u dobi do 6 godina: uzeti po 10 g listova pitome nane, cvjetova kamilice, korijena iđirota te listova i cvjetova kunice. Trave usitniti i smiješati. U posudu staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava i preliti je sa pola litre proključale vode i poklopiti. Kad se čaj ohladi, procijediti ga i po želji zasladiti medom. Piti prije jela i za vrijeme jela, sveukupno od 3 do 4 dcl dnevno.


No comments:

Post a Comment