Wednesday 21 December 2016

Tajni sastojak koji kuhanom vinu daje posebno finu aromu


Želite li da vam kuhano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite ovaj začin (iako vam to možda nikada ne bi palo na pamet). Poslužit će i ako pri ruci nemate klinčića
Postoji puno varijacija na temu kuhanog vina, ali osnovni recept bi izgledao otprilike ovako:

Sastojci:

  • 1 paketić kore cimeta
  • 1 litra crnog vina
  • 7 klinčića
  • 150 do 200 ml vode
  • 5 do 7 žlica šećera
  • po želji narančina korica

Priprema:

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i kličiće te kuhajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrijte do vrenja. Tekućinu, kuhano vino, poslužiti u toplim šalicama ili u čašama sa metalnom drškom. 
*recept je preuzet sa stranice recepti.hr.

Tajni sastojak

Želite li da vam kuhano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna papra i prokuhajte s ostalim začinima. Crni papar poslužit će vam i ako pri ruci nemate klinčića.
Također, kod serviranja u šalicu ubacite krišku naranče - dat će vinu još posebniji okus.


                          

No comments:

Post a Comment