Wednesday 7 December 2016

Simptomi koji ukazuju na kamen u bubregu

Simptomi koji vam mogu natuknuti da imate kamen u bubregu su izuzetno jaka bol, koja se javlja naglo kada se kamen pomiče u urinarnom traktu. Pomicanje kamena može prouzročiti iritaciju, koju osjetimo kao jaku bol, ili čak i začepljenje što rezultira smetnjama prilikom mokrenja.
Čovjek koji ima kamen u bubregu, u većini slučajeva osjeća intenzivnu, jaku i oštru bol u predjelu leđa i na boku u području bubrega ili donjeg trbuha. Rijetko se uz opisanu bol može pojaviti i mučnina te povraćanje.
Uznapredovali kamen u bubregu, ovu bol može proširiti na područje prepona. Ako je kamen velik, i ne može proći van kroz urinarni trakt tada se bol nastavlja ritmom mišića koji uzaludno nastoje da istisnu kamen iz tijela.
Pomicanjem kamena u tijelu javlja se krv u mokraći, a kako se kamen spušta prema dolje u mokraćni mjehur, osoba osjeća sve češću potrebu za mokrenjem.
Prilikom mokrenja, osoba koja ima kamen u bubregu osjeća pečenje, a ukoliko su ovi simptomi popraćeni i povišenom tjelesnom temperaturom ili groznicom, tada u tijelu može biti prisutna infekcija.
U slučaju infekcije potrebno se obratiti liječniku i tražiti stručnu pomoć.

No comments:

Post a Comment