Friday 9 December 2016

Pečena bundeva zbog koje ćete zaboraviti na krumpir


Pečena bundeva je prava delicija (Foto: stockfood)
Kod pečenja bundeve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.
Sami po želji možete odrediti okus pečene bundeve koja se najčešće priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini. Đumbir, češnjak, ljute papričice odlično se slažu uz slatkasti okus bundeve, dok su njezini idealni partneri u slatkoj varijanti cimet, javorov sirup, vanilija i rum.
"Pečena bundeva najčešće se priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini"
Sastojci:
- polovica bundeve
- maslinovo ulje
- začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Priprema:


1.
Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.
2. Šnite položite na namašćeni protvanj, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od češnjaka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.
3. Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.
Dobar tek!

No comments:

Post a Comment