Monday 12 December 2016

Hranom protiv kandide. Imate gljivice? Izbacite slatko

Candida albicans samo je jedna od gljivica koje vam mogu zagorčati život. Vrlo često se javlja nakon bolesti koje dovode do pada imuniteta ili kao posljedica jakog stresa.

Gotovo neizbježno naseliće se na vašu kožu ili sluzokožu urogenitalnog ili probavnog trakta nakon intenzivnijih i dugotrajnijih terapija antibioticima.

U slučaju da se akutno gljivično obolenje ne izliječi pravovremeno, može preći u hronično stanje. Simptomi poput bolova u stomaku, proliva, nadutosti, grčeva, loše probave, gorušice, ponavljajućih vaginalnih oboljenja, crvenila kože i upala sinusa mogu upućivati na postojanje kandidijaze.
Tokom liječenja potrebno je izbjegavati sve gljive i kikiriki, u kojem su često razne plesni, odnosno gljivice. Slatko i sva jela s kvascem svedite na minimum. Budući da šećera ima i u voću, ni s njim nemojte preterivati.

Vaginalna infekcija gljivicama Candidae albicans može se javiti i zbog manjka željeza, cinka, folne kiseline i vitamina B12. U liječenju kandidijaze, od pomoći može da bude crni i bijeli luk, probiotici, cimet i origano. Bijeli luk se pokazao djelotvornijim od “nistatina”, lijeka za gljivična obolenja.

Prirodni lijek za gljivične infekcije

Za prirodni preparat protiv gljivica u 100 ml jogurta ili 100 ml kantariona dodajte ukupno pet kapi čajevca (tinktura), pet kapi lavande i pet kapi kamilice. Natopite tampon i stavite u vaginu. Postupak ponovite tri do četiri puta na dan.
Izvor: Alo.rs


No comments:

Post a Comment