Isprobajte domaći lijek koji potpuno oporavlja organizam i obnavlja kičmu. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine.
Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:
– 40 gr kurkume u prahu,
– 100-150 ml vode.
Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smješa treba da liči na gusti jogurt. Za to vrijeme pripremite mlijeko:
– 250 ml mlijeka,
– 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),
– med po ukusu.
Mleko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.
Pastu od kurkume možete pripremiti u večoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.
Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).
Važno: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.
Šta sve liječi kurkuma?
Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.
Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu i jetru. Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje opremljenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.
Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu i jetru. Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje opremljenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.
No comments:
Post a Comment