Thursday 8 December 2016

Desert bez grižnje savjesti: Brza čokoladna torta koja se neće lijepiti za bokove

Čokoladni kolač čija kriška sadrži svega 200 kalorija (Foto: Guliver/Thinkstock) SASTOJCI ZA ČOKOALDNU TORTU:
1. skupina satojaka
- 3/4 šalice brašna
- 1 šalica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
- 2 pune žlice kakaa u prahu(gorkog)
- 1 žličica soli
- 1 žličica prašak za peciva
- 3/4 žličice sode bikarbone
2. skupina sastojaka
- 1 jaje
- 1/2 šalice mlijeka
- 2 žlice ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice vode
PRIPREMA:
1. U zdjelu za miksanje stavite prvu skupinu sastojaka (brašno, šećer, kakao, sol, prašak za peciva i sodu bikarbonu).
2. U posebnoj posudi izmiješajte sastojke iz druge skupine, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smjesu.
3. Zagrijte pola šalice vode i kada zakuha dodajte je u smjesu te sve dobro izmiješajte.
4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu izlijte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta,
Tortu narežite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška torte ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolirati njihov unos.


No comments:

Post a Comment