BRZINSKE KAKAO KOCKE NEŠTO NAJJEDNOSTAVNIJE ŠTO SAM DO SADA SPREMALA
SASTOJCI
4 jaja
10 kasika secera
10 kasika* brasna
1 kesica praska za pecivo
4 kasike suvog grozdja
4 kasike mlevenih oraha
3 kasike kakaa
2 dl. kisele pavlake
za premaz
4 kasike dzema od kajsija ili sljiva
za glazuru
70 gr. margarina
100 gr. cokolade
2 kasike secera
malo mleka (4,5 kasika)
PRIPREMA
Penasto umutiti zumanca sa secerom, dodati kiselu pavlaku pa brasno pomesano sa praskom za pecivo, kakao, suvo grozdje (koje je prethodno potopljeno u toploj vodi da omeksa pa ocedjeno) i orahe. Zatim polako dodati umucen sneg od belanaca, lagano mesajuci varjacom.
Sipati u pleh oblozen peki papirom (30×20 cm) i peci u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, vreme pecenja prilagoditi svojoj rerni, kod mene se peklo 20 minuta.
Vruc kolac premazati dzemom a kada se on malo prosusi premazati cokoladnom glazurom. Ona se pravi tako sto se svi sastojci otope na pari ili u mikrotalasnoj, ostavi da se prohladi i zgusne pa prelije preko kolaca.
* u pitanju su pune kasike, ali ne vrhom pune
Penasto umutiti zumanca sa secerom, dodati kiselu pavlaku pa brasno pomesano sa praskom za pecivo, kakao, suvo grozdje (koje je prethodno potopljeno u toploj vodi da omeksa pa ocedjeno) i orahe. Zatim polako dodati umucen sneg od belanaca, lagano mesajuci varjacom.
Sipati u pleh oblozen peki papirom (30×20 cm) i peci u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, vreme pecenja prilagoditi svojoj rerni, kod mene se peklo 20 minuta.
Vruc kolac premazati dzemom a kada se on malo prosusi premazati cokoladnom glazurom. Ona se pravi tako sto se svi sastojci otope na pari ili u mikrotalasnoj, ostavi da se prohladi i zgusne pa prelije preko kolaca.
* u pitanju su pune kasike, ali ne vrhom pune
POSLUZIVANJE
Ne znam da li su lepse tople ili hladne! :))
Ne znam da li su lepse tople ili hladne! :))
No comments:
Post a Comment