Friday 9 December 2016

2 situacije u kojima ne smijete jesti grejp

Jetra ima vrlo važnu ulogu u metabolizmu jer obavlja brojne funkcije: u njoj se čuva glikogen (uskladišteni šećer), proizvode krvne bjelančevine, uklanja kolesterol, pokreće procese pretvorbe aminokiselina ili drugih molekula u glukozu nakon potrošnje zalihe glikogena.
"Grejp ometa rad jetre pa se njegova konzumacija ne preporučuje osobama koje su na detoksikaciji ili piju neke lijekove."
Njezina ključna uloga je proces detoksikacije koji štiti od štetnog utjecaja brojnih toksina kojima smo u današnjem suvremenom životnom stilu svakodnevno izloženi. Zato se obično kaže da je jetra 'ogledalo' našeg zdravlja.
Iz konzumirane hrane i pića izvlači toksine, razgrađuje ih u manje štetne tvari te ih čuva ili uklanja iz organizma, a pravilnim odabirom namirnica pomažemo joj pomažemo da ostane zdrav organ i nesmetano obavlja svoju funkciju.
GREJP - ZABRANJENA NAMIRNICA
Namirnica koju treba izbjegavati ako se pripremate za režim detoksikacije ili uzimate lijekove je – grejp. Iako se radi o iznimno zdravoj namirnici poželjnoj u svakodnevnoj prehrani, u slučaju detoksikacije i kod uzimanja lijekova ona ometa rad jetre.
Točnije, usporava i blokira djelovanje CYP314, zaduženog za razgradnju toksina i štetnih tvari. Uloga tog enzima u tijelu je iznimno važna jer pomaže u izlučivanju toksina iz tijela.

No comments:

Post a Comment