Thursday 17 November 2016

Vitamin E za bolje vaše zdravlje

Mnogi koriste vitamin E jer dokazano odlično djeluje na tijelo, smanjuje ožiljke, sprječava nastajanje bora, stimulira rast kose.

Vitamin E je odličan antioksidans, au prirodnom stanju nalazi se u biljnim uljima, jajima, voću, mesu i cerealijama.

Možete ga pronaći i u vidu kapsula. Prodaje se kao suplement i dokazano je da sjajno djeluje na tijelo.
Smanjuje ožiljke: Upravo činjenica da je riječ o snažnom antioksidansu čini ga odličnim sredstvom koje ubrzava proces zalječenja. Pomaže pri stvaranju zaštitnog sloja na koži i tako slobodne radikale drži podalje od ožiljaka.
Sprečava nastajanje bora: Bore najprije nastaju na osjetljivom dijelu kože oko očiju. Namažite taj dio vitaminom E i pratite kako se koža regenerira. Osim toga, ovaj vitamin potpomaže proizvodnju kolagena, pa ona počinje se pomlađuje.
Stimulira rast kose: Vitamin E jača imunološki sustav i poboljšava cirkulaciju u cijelom tijelu, pa tako iu predjelu glave. To pomaže da kosa raste brže i biti zdravija i kvalitetnija.

Napomena: Ukoliko svakodnevno konzumirate veću količinu vitamina E, treba imati na umu da jedan od popratnih efekata može biti pomućen vid.
Možete, također, da imate problem s glavoboljom, slabošću, dijarejom i mučninom. Stoga bi trebalo da se konzultirate sa liječnikom prije nego što započnete koristiti ovaj vitamin.

No comments:

Post a Comment