A kako pravilno reorganizirati frižider?
Gornje police: Ostaci ručka, pića, svježe začine i namirnice koje su odmah spremne za jelo, jer tu je temperatura najstabilnija.
Donje police: Sirove namirnice koje koristite za kuhanje.
Vrata: To je najtopliji dio frižidera pa tu držite proizvode s prirodnim konzervansima, kao što je majoneza, sokovi… Često ljudi ostave i mliječne proizvode u vratima, ali je njih najbolje držati na donjim policama, jer je to najhladniji dio frižidera. Jaja će lako upiti mirise nekih drugih namirnica, pa ako u frižideru držite nešto izrazitog mirisa, jaja svakako stavite dalje.
Posude: Voće i povrće čuvajte u odvojenim posudama.
U frižideru je potrebno ostaviti dovoljno prostora da kroz njega može strujati hladan zrak. Breskve, šljive i kruške ne bi trebalo čuvati u blizini povrća. Te voćke, naime, ispuštaju gasove koji će ubrzati propadanje povrća.
No comments:
Post a Comment