Thursday 13 October 2016

Usporite starenje sa zdravim napitcima

Zbog čega smo počeli izgledati staro u mladoj dobi? To je zato što tijelo ispravno ne ispire toksine koji se nalaze u tijelu.
Vrlo je važno izbaciti štetne toksine iz tijela kako bi nam tijelo bilo zdravo i mladoliko. Nezdrav način života i loša prehrana također su neki od razloga zbog čega što prije počinjemo dobijati bore. Osim što trebamo jesti zdrave namirnice kao što su brokula, kupus, zob i breskve, isto tako moramo uključiti i neka zdrava pića u našu prehranu.

1. Voda

Voda je vrlo važna da ostanete hidratizirani. Uvijek ćete čuti ovaj savjet od stručnjaka ljepote. Voda pomaže da dobijete sjajnu kožu, a također smanjuje starenje. To je zato što, voda pomaže da izbacite štetne toksine iz tijela. Ona također pomaže da vaša koža bude vlažna i otvara pore. Osim smanjenja bora, voda također pomaže da dobijete sjajnu kožu i blještavu kožu.

2. Zeleni čaj

Ovo je jedno od najzdravijih pića koje ne samo da je dobro za kožu, nego i za tijelo. Mnogi ljudi koji su na dijeti piju 2-4 šoljice zelenog čaja redovno samo da bi izgubili masne naslage u tijelu. Zeleni čaj ima polifenole i EGCG (antioksidans) koji su korisni za kožu i kosu. Da bi imali gustu kosu, kožu bez bora pijte redovno zeleni čaj.

3. Sok od paradajza

Ovo povrće bogato je antioksidansima. Likopen (antioksidans) bori se protiv starenja i pomaže u održavanju lijepe i besprijekorne kože. Ako vam se ne sviđa da jedete sirovo povrće, samo ga iscijedite u sok. Paradajz također poboljšava probavu i pokrete crijeva. On pomaže da izbacite toksine iz tijela i pomaže vam da imate lijepu i mladoliku kožu.

4. Vrući kakao

Ograničena potrošnja kofeina je dobra za srce. Ako redovno pijete šoljicu vrućeg kakaa, imat ćete zdravo srce i sjajnu kožu. Prema mnogim istraživačima, kakao ima više antioksidansa nego kofein što ga čini zdravim pićem .Studija sa Univerziteta Cornell pokazuje da kakao ima više antioksidansa od kafe, crnog vina i zelenog čaja. Zadovoljite svoj slatki ukus tako što ćete piti kakao. Možete čak nasuti i hladno mlijeko u kakao.

5. Crveno vino

Crveno vino ima mnoge zdravstvene prednosti. Ako se konzumira u ograničenim količinama, crveno vino može zaštititi srce od bolesti, a također bi vam moglo pružiti mlad i lijep izgled. Piće smanjuje starenja jer ima resveratrol (anti-age sastojak) koji čini da izgledate mlado, a ujedno vam produžuje život. Možete popiti čašu crnog vina uz večeru kako bi ostali u formi i imali svjež izgled.

No comments:

Post a Comment