Ako želite ojačati imunitet, preporučujemo sljedeće dvije prirodne imuno bombe.
Mješavina grožđica i limuna
Sastojci:
100 g grožđica
150 g oraha
100 g badema
kore od dva limuna
Sok od dva limuna
100 g suhe marelice
100 g suhih šljiva
250-300 ml meda
Priprema:
Sameljite orahe, bademe, grožđice i limun (možete naribati limunovu koru). Za smjesu, dodajte sok od dva limuna, promiješajte i zatim dodajte suhe šljive i marelice (i njih je potrebno usitniti ili samljeti, kako vam je lakše). Na kraju, dodajte med i promiješajte ponovo. Ulijte smjesu u posudu i ostavite da odstoji na hladnom, tamnom mjestu na jedan do dva dana. Zatim držite staklenku u hladnjaku. Uzimajte dvije žlice dnevno prije jela, a najbolje je da se konzumira prije doručka.
Sameljite orahe, bademe, grožđice i limun (možete naribati limunovu koru). Za smjesu, dodajte sok od dva limuna, promiješajte i zatim dodajte suhe šljive i marelice (i njih je potrebno usitniti ili samljeti, kako vam je lakše). Na kraju, dodajte med i promiješajte ponovo. Ulijte smjesu u posudu i ostavite da odstoji na hladnom, tamnom mjestu na jedan do dva dana. Zatim držite staklenku u hladnjaku. Uzimajte dvije žlice dnevno prije jela, a najbolje je da se konzumira prije doručka.
Priprema sa smokvama i alkoholom
Sastojci:
200 g suhe marelice
200 g suhih šljiva
200 g sušene smokve
200 g oraha
kora od jednog limuna
50 ml konjaka ili rakije
250 ml meda
Priprema:
Sameljite sušeno voće i limun (možete naribati limunovu koru), promiješajte, zatim dodajte konjak ili rakiju i med i opet promiješajte. Prebacite smjesu u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu za jedan do dva dana. Nakon toga, smjesu stavite u hladnjak. Uzmite jednu žlicu prije jela, po mogućnosti prije doručka.
Sameljite sušeno voće i limun (možete naribati limunovu koru), promiješajte, zatim dodajte konjak ili rakiju i med i opet promiješajte. Prebacite smjesu u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu za jedan do dva dana. Nakon toga, smjesu stavite u hladnjak. Uzmite jednu žlicu prije jela, po mogućnosti prije doručka.
No comments:
Post a Comment