Tuesday 11 October 2016

Narodni lijek za bronhitis

Narodni lijek za bronhitis je veoma mnogo korišten u narodnoj medicini, a kada sam lično probao ovaj lijek, jer i sam imam bronhitis, odlučio sam da ga stavim na web sajt i podijelim ga sa vama.


Sve što sadrži ovaj lijek je potpuno prirodno i nema apsolutno nikakvih štetnih supstanci koje bi mogle štetiti drugim bolestima kao sto su kolesterol, dijabetes i slično.



Što je sve potrebno?

– 50 g muške bokvice
– 20 g koprive
– 5 do 7 oraha
– 30 g crnog šećera (dijabetičarski šećer)
– 1/2 kilograma meda

Način pripreme:

50 grama muške bokvice očišćene i oprane (samo listovi) kao i 20 grama koprive (samo listova) zajedno sa 5-7 oraha koje treba samo malo natući dovoljno da se otvore ali samo malo, ne skroz (dakle da orasi budu otvoreni ali da ne budu oljušteni), staviti u jednu litru vode.
Nakon 30 minuta kuhanja skinuti sa vatre pustiti da se malo ohladi ne skroz, procijediti tekućinu kroz rjeđu cjediljku pa zatim dodati 30 grama crnog šećera i 1/2 kilograma meda.
Dobro promiješati dok se nije sve ohladilo, sve dok ne dobije kašasti oblik a zatim staviti na tamno i hladno mjesto te smjesu čuvati 24 sata. Nakon 24 sata smjesa je spremna za korištenje.

Doziranje:

Doziranje za odrasle: Jedna supena kašika ujutro i navečer.
Doziranje za djecu: Jedna kafena kašika ujutro i navečer.
izvorno: Narodnilijek.com
– Nadopuna članka 03.04.2010 –
“Ovaj lijek je isproban na hiljade puta, probale su ga mnoge osobe koje poznajem i u potpunosti im je pomogao. Prestao sam brojati mail poruke zahvale koje sam dobio na osnovu ovog članka. Uskoro će mo objaviti neke od njih uz ovaj članak, što govori da su mnogi ljudi koji su ga našli na NarodniLijek.com uspjeli sebi pomoći ili barem ublažiti pojavu bronhitisa.”

No comments:

Post a Comment