Sunday, 26 February 2017

Znate li što je Rejuvelac i koje su njegove dobrobiti?


Rejuvelac je fermentirani napitak koji je jeftin, jednostavan za napraviti, osvježavajuće je piće i pun prekrasnih hranjivih tvari za vaše tijelo. Rejuvelac igra vitalnu ulogu u održavanju zdravlja. Sadrži sve hranjive sastojke pšenice, a od nje je lakše probavljiv i djeluje probiotički. U sebi sadrži prijateljske bakterije koje su potrebne za održavanje zdravlja crijeva i eliminiranje toksina. Obiluje vitaminima B kompleksa, kao i vitaminima C i E.


U svojoj knjizi “Hippocrates Live Food Program”, Dr. Ann Wigmore citira prehrambenog biokemičara Harveya Lislea, koji je napravio detaljnu analizu Rejuvelac sastojaka, koji govori: “Rejuvelac je bogat proteinima, ugljikohidratima, fosfatima, saharinom, laktobacilima i čak ima u sebi i zdrave plijesni. Amilaze su enzimi proizvedeni iz zdrave plijesni koje imaju ulogu razbijanja velikih molekula glukoze, šećera i glikogena.”

Recept (za 2 litre)

Sastojci

1 šalica eko pšeničnih zrna

3 l vode

staklenka od 3 litre

Postupak

Opranu pšenicu ostaviti preko noći u 1l vode.

Izliti vodu, oprati i ostaviti u cjediljki da proklija 2 dana.

Ponovo staviti u čistu staklenku i 2l vode, pokriti gazicom i preko staviti gumicu da bude pričvršćena.

Ostaviti da fermentira 1-2 dana.

Rejuvelac je spreman za konzumiranje kad se na površini pojavi mliječna pjena.


Procijediti napitak od pšenice i čuvati u frižideru.

Napitak treba mirisati na kvasac i limun (kiselkasto).

Tako spravljen Rejuvelac može trajati oko tjedan dana. Prije konzumiranja uvjerite se da miriše svježe i da ima svjež okus.

Ostatak pšenice se može koristiti za još jednu turu pravljenja Rejuvelca. Napunite staklenku s 2 l vode i ostavite da fermentira još 1-2 dana pa procijedite i pijte. Možda druga tura neće biti jaka kao prva, ali u svakom slučaju je korisna. Ako ne želite napraviti drugu turu, ostavite da zrna proklijaju isprana zrna bez vode u čistoj staklenki da vam izraste zelena pšenica od koje možete napraviti sok ili pomiješati s raznim voćem ili povrćem kad radite smoothie.




Izvori:

http://zivetisaprirodom.blogspot.com/2014/09/da-li-ste-znali-sta-je-rejuvelac-i.html#more

http://www.rawmazing.com/rejuvelac/

No comments:

Post a Comment