Sunday 20 November 2016

Ova žena UMIRE i želja joj je da upozori sve o smrtonosnoj bolesti koju je dobila od OVOG hobija!

Gotovo 30 miliona ljudi u SAD-u ide u solarij svake godine. To je zaista previše i naravmp kao bilo koje druge tvrtke reći će vam da ne postoji ništa štetno u ležanju u solariju, te da je sigurnije za vašu kožu od izlaganja suncu.


Nažalost, odlazak u solarij može biti izvor mnogih zdravstvenih i kožnih bolesti, a stručnjaci kažu da je bolji izlazak na sunce 30 minuta više nego ležanje u nekom solariju, bez zaštite s fluorescentnim žaruljama koje oslobađaju UVA i manju količinu UVB.
Time solarij oponaša učinke sunčevog svjetla, što rezultira više prirodnim izgledom tena. Međutim, solarij štetiti vašoj koži jer je intenzitet zračenja u solariju 3 puta intenzivniji od prirodnog sunčevog svjetla.
Ovo je priča o 40-godišnjoj ženi koja je čvrsto vjerovala učincima solarija, a ona je počela tu tradiciju odlaska u kozmetičke salone još prije 22 godine i nastavljala je s ciljem da zadrži mladenački izgled i sjaj.


Njeno ime je Trenner i ona želi podijeliti svoju priču prije nego što umre od smrtonosnog metastatskog melanoma, najsmrtonosnijeg oblika raka kože.
” Znala sam reći da me nije briga ako umrem od solarija, samo da imam dobar ten, ali to nije moje mišljenje više”, rekla je Trenner.
Imala je nekoliko vrsta raka i odlučila je da se prestane boriti protiv toga, ali još uvijek se bori da ostali postanu svjesni opasnosti solarija u nadi kako bi izbjegli njenu sudbinu.
Iako su proces otkrivanja raka, borba protiv, razlozi zbog kojih je obolila teški i bolni za Trenner, ona kaže da je za to vrijeme popravila svoj odnos sa roditeljima i to je pozitivna strana.
Ovo je samo jedan od primjera u kojima je solarij ostavio užasne posljedice na osobu. Zbog toga budite pažljivi i uvijek izaberite prirodno sunčanje na suncu ispred zatvaranja u solarij.

No comments:

Post a Comment